Onze

MISSIE

Overal ter wereld de medische zorg voor kinderen met een hartaandoening verbeteren.

Sinds 1995 heeft Save a Child's Heart al meer dan 6.500 kinderen gered met een aangeboren hartafwijking. In de afgelopen jaren is de capaciteit flink toegenomen. Van 48 kinderen per jaar in 1996 naar dit jaar al 282 kinderen. Ongeveer 50% van de kinderen komt uit Palestijnse gebieden, Jordanië, Irak en Marokko, meer dan 40% uit Afrika en de rest uit Azië, Oost-Europa
en Amerika.

ONZE KINDEREN

Het trainen van

artsen in opleiding

Save a Child's Heart leidt nieuwe artsen op binnen de kindercardiologische zorg. Zo zijn er al meer dan 140 artsen opgeleid in het Wolfson Medical Center in Israël. Als zij hun opleiding hebben afgerond kunnen zij hun kennis in het thuisland inzetten om kinderen de zorg te bieden die zij nodig hebben.

Dr. GERARD MISAGO

Dr. Gerard Misago is in opleiding tot kindercardioloog. Jaarlijks worden er 4.200 babies geboren met een hartafwijking in zijn thuisland Rwanda. Daarom zal Dr. Gerard de komende twee jaar veel kennis op doen om de zorg voor deze kinderen te verbeteren.

Lees het interview

Dr. lise mumporexze

Het is Dr. Lise haar passie om een bijdrage te leveren in de verbetering van de zorg voor kinderen met een hartaandoening
Door haar opleiding op de Kinder Intensive Care bij Save a Child's Heart is zij over twee jaar volledig getraind om haar kennis in te zetten in het King Faisel Hospital en de University of Rwanda.

lees het interview

140+ nieuwe artsen
opgeleid

ONZE ARTSEN

LEVENSREDDENDE

MEDISCHE MISSIES

Ons medisch team werkt samen met partners over de hele wereld om hartafwijkingen bij kinderen te diagnostiserenlokale artsen te trainen levensreddende hartprocedures uit te voeren.

MEDISCHE MISSIES

DE

GETALLEN

6500+

Het aantal kinderen dat een levensreddende operatie of katheterisatie heeft ontvangen door Save a Child's Heart
sinds 1995 

68

Het aantal landen in Afrika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en het Midden-Oosten waar vandaan kinderen naar Save a Child's Heart zijn gekomen.

140+

Nieuwe artsen uit partner gebieden die een opleiding hebben gekregen.

$15.000

Online donaties gedurende een vijfdaagse medische missie in Ethiopië.

Al 3.000+ kinderen uit palestijnse gebieden zijn behandeld tijdens onze speciaal opgestarte kliniek

WEKELIJKSE KLINIEK

ONZE

VRIJWILLIGERS

SinDS 1995 WORDT ONS WERK ONDERSTEUND DOOR VELE VRIJWILLIGERS

From our Children’s Home in Holon, Israel, to communities around the world, our volunteers dedicate their hearts and time to support our mission.

DE ERVARINGENREAD MORE

hartverwarmende samenwerkingen

START EEN ACTIE