Kelvin

Kenia

Kelvin is de 7000e patiënt bij Save a Child's Heart

lees dit verhaal

Als onderdeel van onze missie om de kinderhartzorg wereldwijd te transformeren, leidt Save a Child’s Heart cardiologen en andere medisch professionals van over de hele wereld op. Het was een van deze artsen – Dr. Osano van het Cardiac Center in het Kenyatta National Hospital in Kenia – die de diagnose stelde dat Kelvin, een leerling uit groep 5, een hartafwijking had.

Omdat Dr. Osano niet de juiste behandeling kon geven in het KEnyatta National Hospital, verwees hij Kelvin door naar Save a Child's Heart. Op 1 november 2023 onderging Kelvin, als 7000e kind dat werd behandeld door Save a Child's Heart, een succesvolle hartoperatie.

Kelvin zijn verhaal

Kelvin is een tienjarige jongen uit Kenia. Al toen hij nog maar vier jaar oud was, kreeg hij vreselijke pijn op de borst en was hij voortdurend moe. Een arts uit zijn gemeenschap verwees hem door naar Dr. Osano, een cardioloog in het Kenyatta National Hospital die werd opgeleid door Save a Child’s Heart. Dr. Osano stelde bij Kelvin twee hartafwijkingen vast, namelijk een gat in de wand tussen twee hartkamers (VSD) en een lekkende hartklep, waardoor het bloed niet goed in zijn lichaamsslagader gepompt werd, maar weer terug stroomde het hart in.

Kelvin kwam samen met zijn moeder, een verpleegkundige en nog tien andere kinderen uit Kenia, naar Save a Child's Heart om levensreddende hartzorg te krijgen. Hij onderging een succesvolle operatie, gevolgd door een hartkatheterisatie, in het Save a Child's Heart International Pediatric Cardiac Care Center in november en december 2023.

Kelvin krijgt een echo onderzoek van zijn hart

In het Save a Child’s Heart Children’s Home, waar Kelvin herstelde na zijn operaties, werd hij al snel vrienden met andere jongens van zijn leeftijd van over de hele wereld die ook herstellende waren voor hun hartprocedures. Kelvin vertelde ons dat het bijzonder was om vrienden met hen te worden, omdat ze allemaal dezelfde gedeelde ervaring door hadden gemaakt. Kelvin zijn moeder zei dat ze Save a Child’s Heart voor altijd dankbaar is voor het behandelen van haar kind: 

"Save a Child's Heart gaf mijn zoon Kelvin een tweede kans op een gelukkig en gezond leven. Het geweldige team heeft mijn zoon zijn hartafwijking kunnen behandelen en vulde ons hart met dankbaarheid. Mijn zoon was de 7000e patient van het team, wat erg speciaal voelde, maar ik wens iedereen bij Save a Child's Heart een lang en gelukkig leven, waarbij ze hun belangrijke werk voortzetten om nog meer kinderen over de hele wereld te helpen."