Mahmad

Gaza

Mahmad is een tweejarige Palestijnse jongen uit Gaza.

lees dit verhaal

Mahmad is een tweejarige Palestijnse jongen uit Gaza. Zijn levensreddende procedure in november vorig jaar markeerde de 5555ste behandeling die werd uitgevoerd door Save a Child's Heart.

Toen hij amper twee weken oud was, werd Mahmad buiten adem naar het ziekenhuis in Gaza gebracht en kwam hij niet aan in gewicht. Zijn moeder maakte zich zorgen en toen haar werd verteld dat Mahmad niks mankeerde, drong zij aan op verder onderzoek:

“Ik wist dat mijn zoon ziek was en de artsen verder moesten zoeken naar wat er mis was met Mahmad. Met een behandeling zou hij zeker weer gaan groeien.”
MAHMAD NA ZIJN OPERATIE IN HET WOLFSON MEDICAL CENTER

Gelukkig werd de familie op de hoogte gebracht van Save a Child’s Heart door Dr. Abdelrahim Azab, een kindercardioloog in Gaza en partner van Save a Child’s Heart. Toen Mahmad vijf maanden oud was, werd hij naar het Wolfson Medical Center gebracht waar hij een chirurgische ingreep onderging die zijn leven redde. Op dat moment wist de familie dat hij misschien zou moeten terugkeren voor een vervolgprocedure, namelijk een hartcatheterisatie. Hoewel een ziekenhuisopname moeilijk kan zijn voor kinderen en gezinnen, was Mahmads moeder opgelucht dat er eindelijk een behandelplan was:

“Ik voelde me eerder zo machteloos. Ik wist dat ik voor de gezondheid van mijn zoon moest vechten en ik wilde hem het best mogelijke leven geven. Dat is een van de vele redenen waarom ik Save a Child's Heart zo dankbaar ben - ze hebben net zo hard voor het leven van mijn zoon gevochten als ik. Wij waren afhankelijk van de expertise van anderen en voor hun financiële ondersteuning. Save a Child's Heart heeft ons alles gegeven wat we nodig hadden. Ze zijn als familie voor mij. "

Thuis heeft Mahmad twee broers en een zus. Zijn familie verwacht ook nog een kind: “De behandeling van Mahmad heeft mijn familie veel vreugde en opluchting gebracht. Als een kind ziek is, lijdt niet alleen het kind. We zijn nu in staat om ons leven als één gezin te leiden nu we weten dat onze zoon zal kunnen opgroeien zoals andere kinderen. "

Dr. Sagi Assa, hoofd van de Interventional Pediatric Cardiology Unit in het Wolfson Medical Center, die Mahmad zijn levensreddende hartkatheterisatieprocedure samen met zijn team uitvoerde, vertelt dat verhalen van kinderen zoals Mahmad precies laten zien wat Save a Child's Heart doet:

"Save a Child's Heart is een wereldwijde familie en we voelen ons natuurlijk diep verbonden met onze naaste buren. De mogelijkheid om onze Palestijnse patiënten voor onze ogen te zien opgroeien, zoals Mahmad, geeft een onmetelijke vreugde."
MAHMAD EN SAVE A CHILD'S HEART CARDIOLOOG DR. HANITA SHAI

Mahmad zijn levensreddende reis werd opgepakt door de media waar Dr. Sagi Assa een interview gaf: