Daniella

Ghana

Daniella is een klein meisje uit Accra, Ghana. Ze vierde haar derde verjaardag in het Save a Child's Heart Children's Home.

lees dit verhaal

DANIELLA KWAM NAAR SAVE A CHILD'S HEART IN DE HERFST VAN 2020 MET HAAR MOEDER, EVELYN VOOR EEN BEHANDELING VANWEGE HAAR HARTAANDOENING, TETRALOGIE VAN FALLOT (TOF).

Tetralogie van Fallot is een combinatie van vier hartafwijkingen die bij de geboorte aanwezig zijn. Deze defecten beïnvloeden de structuur van het hart en zorgen ervoor dat zuurstofarm bloed uit het hart naar de rest van het lichaam stroomt, in plaats van zuurstofrijk bloed. Daniella werd hier op tweejarige leeftijd mee gediagnosticeerd, nadat ze zich erg buiten adem voelde en hoge koorts had. Daniella klaagde vaak bij haar moeder dat ze moe was en het was duidelijk dat ze, ondanks een volledig dieet, niet goed groeide.

DANIELLA IN HET WOLFSON MEDICAL CENTER

Thuis in Ghana is Daniella's vader, Niskan Joshua, bouwadviseur, terwijl haar moeder, Evelyn, als overheidsmedewerker werkt. Helaas, vanwege Daniella's toestand, stopte haar moeder Evelyn in januari 2020 met werken om voor Daniella te zorgen.

“We hebben geleerd om de ziekte zoveel mogelijk te beheersen. Maar dat betekende dat Daniella het huis niet uit kon of met andere kinderen kon spelen. We hebben ons best gedaan om haar gezond te houden, maar tegen de tijd dat Daniella twee werd, vertelde onze cardioloog ons dat de tijd drong. We kregen het advies om hulp te zoeken in India en begonnen het geld in te zamelen om onze dochter in het buitenland te behandelen. Zoals u zich kunt voorstellen, veroorzaakte dit grote ongerustheid in ons gezin. We hadden het geluk dat we door het werk van mijn man Save a Child’s Heart leerde kennen door zijn Israëlische collega.”

Toen Daniella's hartaandoening door Save a Child's Heart was besproken en zij naar het Children's Home kon komen, diende een ander probleem zich aan: "Ik was doodsbang. Toen de grenzen begonnen te sluiten door de COVID-19 pandemie, kregen we te horen dat we moesten wachten om te vliegen. Op basis van de toestand van mijn dochter wist ik niet of ze haar volgende verjaardag zou halen. Ik hoopte dat we snel konden reizen. Gelukkig, na drie maanden wachten, kon dat weer. Ik was zo dankbaar!"

Net voor haar behandeling vierde Daniella haar derde verjaardag in het Children's Home. Samen zongen de kinderen voor haar en aten zij taart. Al die tijd hoopte Daniella's moeder dat deze verjaardag de laatste zou zijn waarop ze zich zorgen zou maken over de gezondheid van haar kind. Ten slotte onderging Daniella op 19 oktober 2020 een levensreddende hartoperatie in het Wolfson Medical Center. Alles verliep goed en ze werd al snel vanuit het ziekenhuis ontslagen terug naar het Children's Home waar ze vrienden werd met een klein meisje uit Ethiopië. Daniella's moeder sprak haar dankbaarheid uit voor de gelegenheid die haar familie werd geboden:

“Het team van Save a Child's Heart heeft het leven van mijn dochter gered en haar de kans gegeven om een gezond en gelukkig leven te leiden. Toen we hier kwamen, kon Daniella geen trap op lopen. Ze zou naar adem happen. Ze klaagde vaak over vermoeidheid en pijn. Nu is ze zoveel gelukkiger! Ze heeft energie om met andere kinderen te spelen." 
DANIELLA EN HAAR MOEDER IN HET CHILDREN'S HOME

Net voordat ze terug naar huis vlogen, kregen Daniella en haar moeder bezoek van mevrouw Hannah Ama Nyarko, ambassadeur van Ghana in Israël. Ze wenste hen het beste op hun terugreis.

DANIELLA MET MEVROUW HANNAH AMA NYARKO

Save a Child's Heart is zo blij Daniella met een gezond hart naar huis te kunnen laten gaan, wetende dat ze nu kan leven zoals elk ander kind.