Zeinab

Ivoorkust

Zeinab is het eerste kind van Iman en Kone. Haar ouders waren zeer gelukkig toen hun dochter werd geboren.

lees dit verhaal

Zeinab is het eerste kind van Iman en Kone. Haar ouders waren zeer gelukkig toen hun dochter werd geboren en verwelkomden haar trots op deze wereld. Toen Zeinab drie maanden oud was, merkten haar ouders dat zij ziek was. Zeinab had moeite met ademhalen, had een hoge hartslag en ze groeide slecht. Kone bracht haar dochter naar het ziekenhuis in Abidjan, in Ivoorkust waar zij vandaan komen. De cardioloog diagnosticeerde Zeinab met een hartaandoening. Ze was geboren met meerdere openingen in het tussenschot van haar hart. Het was duidelijk dat Zeinab een hartoperatie nodig had om te overleven. Haar familie werd gezegd te kijken of dit in het buitenland kon, want helaas was die zorg niet in Ivoorkust mogelijk voor haar.

“Toen ik hoorde dat mijn dochter een hartaandoening had, brak een hele moeilijke en onzekere tijd aan. Ik heb zo gehuild, zeker toen ik hoorde dat in mijn eigen omgeving geen behandeling mogelijk was.”
ZEINAB IN HET WOLFSON MEDICAL CENTER NA DE OPERATIE


Er kwam een reddings toen Zeinab haar verhaal samen met vijf andere kinderen van haar ziekenhuis werd opgepikt en de mogelijkheid werd geboden om naar Israël te komen. Via Save a Child’s Heart, kwamen Zeinab en haar moeder in het najaar van 2020 in Israël aan voor haar levensreddende hartoperatie. Na een eerste diagnostische catheterisatie onderging Zeinab een levensreddende hartoperatie in het Wolfson Medical Center in Holon.

ZEINAB EN HAAR MOEDER IN HET SAVE A CHILD'S HEART CHILDREN'S HOME


“Ik was zo blij en opgelucht toen mijn dochter de mogelijkheid kreeg tot behandeling in Israël. Zelf konden wij een operatie niet voor Zeinab krijgen of betalen. Save a Child's Heart heeft ons niet alleen mijn dochter haar hart gered, maar ook mijn moederhart. Het is een droom die waarheid wordt, nu Zeinab een normaal leven kan leiden, net als elk ander kind.”