Medische missie naar Zanzibar

September 19, 2022

Save a Child's Heart screening missie op Zanzibar

In september dit jaar reist een team van Save a Child's Heart naar Zanzibar. In samenwerking met de lokale artsen in het Mnazi Mmoja Hospital en een krachtig team van vijf vrouwelijke voormalige Save a Child's Heart-patiënten, hebben ze met succes 428 kinderen gescreend. De voormalige patiënten, nu volwassen vrouwen, boden vrijwillig hun tijd aan om de gezinnen te helpen terwijl ze wachtten op de noodzakelijke echo onderzoeken van het hart, medische zorg en controles voor hun kinderen.

Vijf vrouwen uit Zanzibar, die ook voormalige Save a Child's Heart-patiënten zijn, hebben vrijwillig hun hulp aangeboden om tijdens de missie te helpen. Van links naar rechts; Bikombo, Arafa, Tamima, Arafa en Raya

Maak kennis met onze krachtige vrijwilligers, een team van voormalig patiënten in Zanzibar. Elke vrouw ging meer dan 20 jaar geleden zelf naar Israël voor een levensreddende hartoperatie bij Save a Child's Heart. Het zijn nu gezonde en succesvolle vrouwen die de artsen elk jaar komen helpen tijdens onze medische missies in Zanzibar. Ze maken deel uitvan een lokale organisatie en liefdadigheidsinstelling voor kinderen met hartaandoeningen in Zanzibar.

HOE GAAT HET MET FATMA, ONZE 5000STE PATIËNT

Tijdens de Zanzibar-missie kwam onze 5000ste patiënt, de vierjarige Fatma, op controle voor een echo van haar hart. Ze kwam samen met haar vader, moeder en kleine broertje. Fatma kwam in 2019 naar Save a Child's Heart voor een levensreddende hartoperatie, net zoals haar moeder 20 jaar eerder deed.

Dr. Alona onderzocht Fatma en zag dat haar hart in uitstekende conditie is, maar het team ontdekte ook dat Fatma's kleine broertje dezelfde procedure nodig heeft die Fatma heeft ondergaan. Hij zal daarom ook naar Save a Child's Heart in Tel Aviv komen waar hij veilig een hartoperatie kan ondergaan.

VOORMALIG PATIENT NODIGT SAVE A CHILD'S HEART UIT VOOR BRUILOFT

Vijftien jaar geleden, in 2007, kwam de achtjarige Sabrina vanuit Zanzibar naar Save a Child's Heart voor een hartcatheterisatie voor haart hartaandoeining. Een paar jaar later keerde Sabrina terug, maar niet voor een operatie. Ze kwam als vrijwilliger helpen in het Children's Home, waar de kinderen rustig herstellen van de ingreep die zij hebben ondergaan. Sabrina is een goede vriendin geworden van alle teamleden van Save a Child's Heart. En toen zij ging trouwen, nodigde Sabrina Save a Child's Heart uit voor haar bruiloft die plaatsvond terwijl we op missie waren in Zanzibar en was dolblij dat het team aanwezig was op haar speciale dag.