Doneer aan Save a Child's Heart voor

Max en Shanti

Max en Shanti

neemt deel aan het Young Medical Leaders Programme en zet zich in voor het ophalen van donaties voor Save a Child's Heart. Samen redden we kinderlevens.

nemen deel aan het Young Medical Leaders Programme en zetten zich in voor het ophalen van donaties voor Save a Child's Heart. Samen redden we kinderlevens.

Doneer nu

Mijn campagne video

Max en Shanti

's Missie

Ongeveer één op de 100 kinderen komt ter wereld met een aangeboren hartafwijking. Dit geldt voor kinderen in Nederland, waar de zorg over het algemeen toegankelijk is, maar ook voor kinderen in ontwikkelingslanden, waar de zorg niet altijd even toegankelijk en breed georiënteerd is. Het diagnosticeren en verhelpen van hartafwijkingen is complex en vereist veel kennis alsmede veel apparatuur.

Steun de campagne van

Max en Shanti

Bij kinderen in ontwikkelingslanden wordt een hartafwijking daarom vaak te laat gezien. Zij komen hierdoor met een 1-0 achterstand ter wereld en krijgen vaak geen kans om een normaal leven te leiden, terwijl de chirurgische technieken en cardiologische zorg om dit te bewerkstelligen wel degelijk ontwikkeld zijn. Save a Child’s Heart zet zich wereldwijd in voor deze groep kinderen. Help jij ook mee om de kansen van deze kinderen te vergroten?

Doneer nu

Onze missie

Sinds 1995 heeft Save a Child's Heart al meer dan 5.700 kinderen gered met een aangeboren hartafwijking. In de afgelopen 25 jaar is de capaciteit flink toegenomen. Van 48 kinderen per jaar in 1996 naar dit jaar al 282 kinderen. Ongeveer 50% van de kinderen komt uit Palestijnse gebieden, Jordanië, Irak en Marokko, meer dan 40% uit Afrika en de rest uit Azië, Oost-Europa en Amerika.

Je donatie

Het redden van één kinderleven kost  $15.000. Dit dekt alle medische en verblijfskosten voor het kind en de ouder of verzorger bij Save a Child's Heart in het Wolfson Medical Center en het Children's Home. Het behandelen van een kritieke hartaandoening geeft een kind een tweede kans op een gezond leven. Hierna kan het kind zich gewoon ontwikkelen zoals leeftijdsgenootjes.

Doneer nu