Doneer aan Save a Child's Heart voor

Emma

Emma

neemt deel aan het Young Medical Leaders Programme en zet zich in voor het ophalen van donaties voor Save a Child's Heart. Samen redden we kinderlevens.

nemen deel aan het Young Medical Leaders Programme en zetten zich in voor het ophalen van donaties voor Save a Child's Heart. Samen redden we kinderlevens.

Steun Emma haar actie op weg naar de medische missie in Tanzania om daar zo veel mogelijk kinderen met een hartaandoening te screenen en te behandelen.

Doneer nu Doneer nu

Save a Child's Heart zet zich in om de zorg kinderen met een hartafwijking wereldwijd te verbeteren. In februari 2017 heb ik het werk van de artsen van dichtbij mogen ervaren als medical intern bij Save a Child's Heart. Ik mocht een maand lang mee lopen met de artsen op de verschillende afdelingen, zoals tijdens een polikliniek speciaal voor kinderen uit de Palestijnse gebieden. Als mijn dag in het ziekenhuis voorbij was, ging ik terug naar het Save a Child's Heart Children's Home. Hier verbleven de kinderen die van over de hele wereld met hun ouders naar Save a Child's Heart komen voor een levensreddende behandeling. Ondanks alle cultuurverschillen ontstond hier een grote familie en heb ik geleerd hoe veerkrachtig en optimistisch kinderen zijn. Het is een periode die mij alleen maar gesterkt heeft in mijn overtuiging dat elk kind met een hartaandoening recht heeft op gelijke zorg, waar je ook geboren bent.

Ondertussen ben afgestudeerd en begonnen met mijn vervolgstappen om kinderarts te worden. Daarnaast zet ik mij nog altijd in voor Save a Child's Heart. En nu is mijn droom uitgekomen, ik ga samen met het team mee op medische missie naar Tanzania! Daar zullen we met de lokale artsen de kinderen met een hartaandoening screenen en een levensreddende behandeling geven. Ik heb daarom deze pagina opgezet en ik zou het geweldig vinden als je mijn actie wilt steunen om zo geld op te halen voor het behandelen van nog meer kinderen!

Doneer nu

Mijn campagne video

Emma

's Missie

In 2017 ben ik voor het eerst in het Save a Child's Heart Children's Home, waar ik verblijf tijdens mijn stage als medical intern. Ik liep drie weken mee met de artsen van het medische team van Save a Child's Heart. Een prachtige tijd waar ik de kracht van kinderen leer kennen, zoals van Barak, Dennis en Faith uit Kenia op de foto, die over zijn gekomen voor hun behandeling. Het is een periode die mij sterkt in mijn overtuiging voor de richting kindercardiologie en Global Health te gaan.

Steun de campagne van

Emma

Ondertussen ben ik vorig jaar afgestudeerd aan het AMC en begonnen met mijn vervolg, namelijk het pad richting de kindergeneeskunde ingeslagen. Daarnaast zet ik mij nog altijd in voor Save a Child's Heart. En nu is mijn droom uitgekomen, in juli ga ik samen met het team mee op medische missie naar Tanzania! Daar zullen we kinderen met een hartaandoening screenen en een levensreddende behandeling kunnen geven. Steun mijn missie richting Tanzania en help mij mee nog meer kinderharten te redden!

Doneer nu

Onze missie

Sinds 1995 heeft Save a Child's Heart al meer dan 5.700 kinderen gered met een aangeboren hartafwijking. In de afgelopen 25 jaar is de capaciteit flink toegenomen. Van 48 kinderen per jaar in 1996 naar dit jaar al 282 kinderen. Ongeveer 50% van de kinderen komt uit Palestijnse gebieden, Jordanië, Irak en Marokko, meer dan 40% uit Afrika en de rest uit Azië, Oost-Europa en Amerika.

Je donatie

Het redden van één kinderleven kost  $15.000. Dit dekt alle medische en verblijfskosten voor het kind en de ouder of verzorger bij Save a Child's Heart in het Wolfson Medical Center en het Children's Home. Het behandelen van een kritieke hartaandoening geeft een kind een tweede kans op een gezond leven. Hierna kan het kind zich gewoon ontwikkelen zoals leeftijdsgenootjes.

Doneer nu