Medische missie naar Tanzania

April 1, 2022

TERUG NAAR TANZANIA VOOR
EEN MEDISCHE MISSIE

Save a Child's Heart is verheugd om terug te keren naar Tanzania, na een pauze van twee jaar als gevolg van COVID-19. Eerder zijn al 13 chirurgische en 17 screeningsmissies naar Tanzania uitgevoerd, waarbij meer dan 950 kinderen uit Tanzania en Zanzibar zijn behandeld. Deze week werkt het team, met onder andere Dr. Sagi Assa, samen met de lokale artsenen zoals DR. STELLA MONGELLA, die oorspronkelijk uit Tanzania komt en tot kinderarts is opgeleid, maar een aanvullende opleiding heeft gevolgd bij Save a Child's Heart in Israël via ons TRAINING PROGRAMMA. Met het opleiden van nieuwe artsen helpt Save a Child's Heart de toegang tot cardiale zorg voor kinderen in nood te vergroten, en we zijn er trots op om met onze partners in Tanzania samen te werken waar Dr. Stella Mongella en Dr. Deo Nkya samen met hun mentor Dr. Assa een mijlpaal behalen, hun eerste solo hartcatheterisatie procedure.

Terwijl we werken aan het verbeteren van de toegang tot cardiale zorg voor kinderen, hebben we tijdens deze huidige medische missie kinderen kunnen behandelen zoals Gladness, een meisje van vier jaar geboren met een hartafwijking. In de dagen hier in Tanzania heeft zij een levensreddende catheterisatie ondergaan in het Jakaya Kikwete Cardiac Institute in Tanzania. De kinderen herstellen na deze procedure goed en zo kon Jasmine na een paar dagen weer terug naar huis. Het team van Save a Child's Heart vergezelt haar op haar reis naar huis met een gezond hart. Het is zo krachtig om de impact van het werk tijdens deze medische missies te zien, aangezien elk kind toegang verdient tot levensreddende hartzorg.

In totaal ondergaan 21 kinderen een levensreddende hartcatheterisatie deze missie week in Tanzania. Het team heeft intensief samen gewerkt om deze procedures uit te voeren, zodat kinderen een lang en gezond leven kunnen leiden, zoals ook de tweejarige Nurdin.

KINDERHARTOPERATIES MOGELIJK VOOR
KINDEREN IN AFRIKA VANUIT TANZANIA

Over een periode van 12 jaar heeft Save a Child's Heart 24 medische teamleden van het Jakaya Kikwete Cardiac Institute (JKCI) in Tanzania opgeleid. Momenteel heeft Tanzania slechts één kinderhartchirurg, Dr. Godwin Godfrey, die een vijfjarige opleiding heeft voltooid bij Save a Child's Heart en is nu hoofd van de afdeling  kinderhartchirurgie bij JKCI. Hij werkt samen met een volledige kinderhart-team dat is opgeleid door Save a Child's Heart. Een van zijn teamleden is DR. LOTH, die zijn opleiding heeft gevolgd in Anesthesie en DR. MLAWI, die haar opleiding als kinderintensivist voltooide. Samen maken zij deel uit van het kinderhart-team en ondersteunen zij bij het uitvoeren van levensreddende hartprocedures, waardoor het leven van vele kinderen binnen Tanzania en daarbuiten worden gered, zoals Odiwuor, een jongen van 14 jaar die in veilige handen van deze artsen was en een succesvolle hartoperatie heeft ondergaan.