Kinderen zijn de toekomst

Het doel van Save a Child's Heart

Save a Child’s Heart is een internationale non-profit organisatie. Ons doel is de levensreddende zorg te verbeteren van kinderen met aangeboren hartaandoeningen uit ontwikkelingsgebieden.

Deze kinderen worden door middel van screeningsmissies opgespoord en pro deo behandeld in het Wolfson Medical Center in Holon, Israël. Daarnaast worden artsen en verpleegkundigen uit ontwikkelingslanden opgeleid om deze noodzakelijke zorg zelf te kunnen leveren in hun land en worden er zorgcentra opgezet in die gebieden.

Kinderen uit bijvoorbeeld Afrika, Zuid-Amerika, Europa, Azië en uit het hele Midden-Oosten worden door Save a Child's Heart geholpen. Save a Child's Heart verricht levensreddende hartoperaties en hartkatheterisaties bij deze kinderen ongeacht religie, geslacht, nationaliteit of financiële status. Zo draagt Save a Child's Heart bij aan een meer vreedzame, gezonde en gelukkigere wereld voor alle kinderen en hun families.

Daarnaast voert Save a Child's Heart medische en onderwijs missies naar ontwikkelingsgebieden. Op die manier zorgt Save a Child's Heart voor een veilige plek voor de geopereerde kinderen om naar terug te gaan als zij eenmaal weer thuis zijn.

Tot op heden heeft Save a Child's Heart meer dan 4900 kinderlevens gered uit 59 verschillende landen en zijn er meer dan 120 artsen opgeleid.

Dr. Ami Cohen

Dat Save a Child's Heart vandaag de dag bestaat, komt door de visie, passie en bodemloze energie van Dr. Amram "Ami" Cohen, een uitstekende chirurg, een inspirerende leider en een warme en zorgzame man.

Ami immigreerde van de Verenigde Staten naar Israël in 1992. Hij ging daar werken in het Wolfson Medical Center en werd plaatsvervangend hoofd van de afdeling Cardiovasculaire Chirurgie en van de afdeling Kinderhartchirurgie onder leiding van Prof. Arieh Schachner, de toenmalig hoofd van de Cardiothoracale afdeling.

Save a Child’s Heart startte in 1995 toen een dokter uit Ethiopië contact opnam met Dr. Cohen. Hij had zijn contact gegevens gekregen van een gezamenlijke vriend van de Universiteit van Massachusetts in de Verenigde Staten. Hij vroeg de hulp van Dr. Cohen bij twee kinderen die met spoed een levensreddende hartoperatie moesten ondergaan. Dr. Cohen is gelijk aan Prof. Schachner om toestemming en steun gaan vragen om deze twee kinderen te helpen in deze levensbedreigende situatie. En gelukkig kon Dr. Cohen die hulp bieden. Deze hulpvraag was het begin van Save a Child's Heart.

Ami overleed tijdens een tragisch ongeluk in augustus 2011, terwijl hij de Kilimanjaro beklom. Het doel wat hij wilde bereiken in zijn leven wordt voortgezet vanuit de organisatie die hij zo fantastisch begonnen is.

"Ik ben ervan overtuigd dat het overgrote deel van de mensen die kiest voor de cardiovasculaire chirurgie als beroep, dit doen vanuit een sterk idealisme. Voor diegene die dit lezen en net zijn begonnen, houd vast aan je visie, want als die vervaagt, ondanks alle vaardigheden die je hebt opgedaan, zal er iets missen. Voor diegene die nog zoeken, kom erbij en laten we samen het netwerk om kinderen met hartaandoeningen zo sterk maken, dat het groot genoeg wordt om zelfs wereldwijd zal functioneren. Er is genoeg werk voor iedereen. Veel geld zit er niet in dit werk, maar het werk zelf is een fortuin waard." – Dr. Amram Cohen

Help Save a Child's Heart nog meer kinderlevens te redden

0
4900
10000

Ook u kunt een kinderleven redden!

Doneer nu
Image

Het logo

De tekening van een kind werd een inspiratie voor het logo van Save a Child's Heart.

Toen Save a Child's Heart nog maar korte tijd bestond, kwam er een vier-jarig meisje Katya uit Moldavië vanwege haar hartafwijking naar Israël toe. Katya haar situatie was op dat moment levensbedreigend, ze liep blauw aan van het zuurstof tekort in haar lichaam. Ongeveer vijf maanden later en waarin zij vier ingewikkelde operaties moest ondergaan, was Katja zo goed opgeknapt, dat zij terug naar huis mocht! Maar voor Katya Save a Child's Heart verliet, gaf zij een prachtige tekening met daarop een hand die een klein meisje en haar hart vast hield. Toen haar gevraagd werd wat haar tekening betekende, vertelde Katya:

“Ik droomde over allemaal verschillende kleuren rond mijn bed en in het midden kwam een grote hand tevoorschijn. Ik vloog toen een heel eind en kreeg een nieuw hart. Daarna kon ik weer rennen en dansen!” – Katya

Word ook onderdeel van Save a Child's Heart

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En lees als eerste al het nieuws over Save a Child's Heart