Ons grootste project ooit

Save a Child's Heart krijgt haar eigen ziekenhuis

Met de bouw van het International Pediatric Cardiac Center gaat een grote droom in vervulling en krijgt Save a Child's Heart haar eigen ziekenhuis. Dit zal een plek worden waar alle kennis van de Kindergeneeskunde van over de hele wereld samen komt. Hier wordt een stevige basis gelegd voor alle zorgcentra die Save a Child's Heart in de ontwikkelingsgebieden op zet.

Tot nu toe maakt Save a Child's Heart gebruik van de faciliteiten die het Wolfson Medical Center biedt. Maar deze zijn beperkt beschikbaar en daarnaast over het hele ziekenhuis verspreid. Met een eigen kinderziekenhuis zijn alle faciliteiten aanwezig op een plek. Hierdoor zal Save a Child's Heart optimale zorg kunnen leveren aan de lokale kinderen en aan de kinderen die in Israël aankomen naar aanleiding van een medische missie.

De bouw is op dit moment in volle gang en er wordt hard gewerkt aan de eerste fase van het grootste project van Save a Child's Heart ooit. Er wordt onder andere gebouwd aan het cardiologisch instituut, de operatiekamers, de Intensive Care kinderafdeling en de familieverblijfskamers.

Als de bouw rond is, zal de tweede fase van het project aanbreken. Deze fase zal bestaan uit het voorzien van de ruimtes van alle benodigde materialen en medische apparatuur. Daarnaast zullen de verdiepingen mooi worden aangekleed, zodat de kinderen zich samen met hun familie thuis zullen voelen op de plek waar zij een intensieve en emotionele periode zullen doormaken.

Het is nu nog een ziekenhuis in ontwikkeling, maar het is een ziekenhuis met een opdracht; een betere toekomst voor nóg meer kinderen met een aangeboren hartaandoening. Op deze plek is straks alles gericht op het redden van kinderlevens van zowel de lokale bevolking als kinderen uit ontwikkelingslanden van over de hele wereld. Er zal nog meer medisch personeel kunnen worden opgeleid. Hiermee zal de doelstelling van Save a Child's Heart om medische zorg te verlenen aan meer dan 5,5 miljoen kinderen met een hartaandoening in ontwikkelingslanden nog dichterbij komen.

Help Save a Child's Heart met de bouw van het International Pediatric Cardiac Center

Doneer nu

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En lees als eerste al het nieuws over Save a Child's Heart