Image

Tanzania 2019

Op 17 januari 2019 reizen een Israëlisch en Duits medisch team naar Dar es Salaam, Tanazania voor een katheterisatie-missie van een week. Samen met het plaatselijke medische team van het Jakaya Kikwete Cardiac Institute (JKCI) van Dar es Salaam werden de levens van 21 kinderen, geboren met levensbedreigende hartafwijkingen, met succes gered. Tijdens de katheterisatie-missie in Tanzania kwam een team van 10 medische professionals van het Israëlische Wolfson Medical Center samen met het Duitse team van het Deutsches Herzzentrum Berlin en een 90-koppig lokaal Tanzaniaans team van JKCI samen om Tanzaniaanse kinderen met hartafwijkingen te onderzoeken en uiteindelijk 21 levensreddende katheterisatie uit te voeren.

Terwijl Dr. Sagi Assa van Wolfson Medical Center en andere zeer ervaren medische professionals de procedures uitvoerden, kon het lokale Tanzaniaanse team de katheterisatie procedures leren en ervaren, vragen stellen en deze kennis later gebruiken om vergelijkbare procedures uit te voeren op lokale patiënten. Dr. Assa: "Onze missie is niet om het werk te doen en te vertrekken, maar om lokale artsen op te leiden om deze procedures met succes uit te voeren, zodat ze kunnen werken op duizenden kinderen die behandeling nodig hebben."
Image

De levensreddende internationale missie trok de aandacht van de wereld - inclusief die van de Tanzaniaanse minister van Volksgezondheid, Dr. Ummy Mwalimu, het Duitse plaatsvervangend hoofd van de missie, Jörg Herrera, en de Canadese ministerraad, Gwen Walmsley en Meaghan Byers. Ze waren enorm onder de indruk van het werk van Save a Child's Heart en waren trots op hun betrokkenheid bij zo'n belangrijk en grensoverschrijdend project.
Image

De Tanzaniaanse catheterisatie-missie was slechts een van de vele humanitaire missies van Save a Child's Heart over de hele wereld. Elk jaar selecteert het team meerdere internationale bestemmingen voor partnerschappen en levensreddende missies, waarbij het medische team van Save a Child's Heart over de hele wereld kinderen met levensbedreigende hartaandoeningen onderzoeken, diagnosticeren en behandelen. Een aantal van deze kinderen worden ter plaatse behandeld, tijdens de missie, terwijl anderen en hun voogden uiteindelijk naar Israël worden gevlogen voor verdere behandeling in het Wolfson Medical Center.