Tanzania 2018


Het jaar 2018 begon voor Save A Child’s Heart met een prachtige missie naar Tanzania als gevolg van de goede samenwerking tussen Duitsland (Deutsches Herzzcentrum Berlin), Tanzania (Jakaya Kikwete Cardiac Institute Muhimbli) en onze eigen dokters uit Israël (Wolfson Medical Center).
Lees hier meer over de kinderen die we in Tanzania hebben mogen leren kennen én redden.

Ana

Op dag één van de missie ontmoetten de dokters Ana tijdens het screenen van alle kinderen en iedereen was direct gek op haar. Ana is 16 jaar, houdt van zingen en dansen en is een ster in wiskunde. Ze heeft al sinds haar geboorte een gaatje in haar hart wat pas werd ontdekt toen zij 4 jaar oud was. Nu, 12 jaar later, kon eindelijk het gaatje in haar hart verholpen worden. Tijdens de missie werden er door een fotograaf prachtige en indrukwekkende foto's gemaakt van Ana. We hopen dat Ana snel weer hersteld en vlug met haar vrienden kan afspreken om buiten te spelen zonder dat haar hart haar belemmert.
 

Ana op de operatiekamer

Image

Yusta

Tijdens de missie leerden we Yusta kennen, een stralend meisje van 2 jaar oud wat ondanks haar jonge leeftijd al een hoop heeft meegemaakt. Yusta is doof en heeft haar enige broer verloren aan malaria. Ook had ze een gaatje in haar hart, en gelukkig kon SACH daarin iets voor haar betekenen. Tijdens de missie onderging Yusta een levensreddende ingreep. Dit bleek succesvol en Yusta doet het bijzonder goed. Hopelijk zal ze opgroeien als een vrolijk en gezond kind. Samen met haar dappere moeder, die haar naar ons heeft gebracht om haar te kunnen helpen.

Jummane

Er was de kans om tijdens de missie in Tanzania LIVE mee te kijken in de operatiekamer terwijl een van onze patienten een levensreddende hartkatheterisatie onderging. Jumanne is slechts 7 maanden oud en geboren met een hartafwijking. Hij onderging al eerder een hartkatheterisatie, tijdens de procedure ontstond een klaplong. Sinds die tijd heeft Jumanne op de Kinder Internsive Care gelegen en toen de dokters besloten dat hij sterk genoeg was, konden de dokters alsnog zijn leven redden. Heb je het LIVE gaan gemist en zou je graag alsnog zien hoe het er aan toe gaat in de operatiekamers? Je kunt hier alsnog meekijken.
 

Jummane en zijn dokters

Image

De missie

Er werd hard gewerkt en een hoop bereikt tijdens de missie in Tanzania. Het was een geweldige samenwerking en er zijn veel kinderen geholpen. We willen alle moedige familieleden bedanken die een lange reis hebben afgelegd om hulp te ontvangen tijdens de missie en we wensen alle kinderen een voorspoedig herstel toe.

Tanzania, tot de volgende keer!