Image

Tanzania 2016

Op 5 maar 2016 reisde een medisch team van Save a Child's Heart af vanuit het Wolfson Medical Center naar Jakaya Kikweten Cardiac Institute in Dar es Salaam, Tanzania. Hier hebben zij een week lang hartoperaties en hartkatheterisaties uitgevoerd in samenwerking met de lokale artsen. In deze week heeft het team 30 kinderen met een hartafwijking kunnen behandelen en zijn 125 kinderen gescreend, door middel van lichamelijk en echo onderzoek. Om dit grote aantal kinderen te kunnen helpen hebben de operatiekamers, het katheterisatie lab, de cardiologie afdeling en de Kinder IC 24 uur per dag moeten draaien om dag en nacht alle kinderen van de juiste zorg te voorzien na hun operaties en katheterisaties.

Dr. Lior Sasson, hoofd van de afdeling Chirurgie van Save a Child's Heart in het Wolfson Medical Center (in het midden van de foto te zien) werkte samen met Dr. Godwin Godfrey, de eerste kinderhartchirurg van Tanzania die een zes jarige opleiding heeft gedaan in Tel Aviv (links van Dr. Lior Sasson), gesponsord door de Australische Pratt Foundation. Dr. Yayu Mekonnen, die op dit moment in opleiding is bij Save a Child's Heart om de eerste kinderhartchirurg van Ethiopië te worden, was mee en heeft de twee chirurgen geassisteerd (rechts van Dr. Lior Sasson).

Image

Tijdens de missie vond er ook een openingsceremonie plaats in het ziekenhuis voor een gedenkplaat als erkenning van de financiële steun van de Australische Pratt Foundation voor deze missie. De gedenkplaat is geplaatst op de derde verdieping van het ziekenhuis, in de wachtruimte tussen de Kinderafdeling, de Kinder IC en de OK's. De Israelische ambassadeur van Tanzania en Kenia Nadav Peldman en de Duitse ambassadeur van Tanzania John Reyels waren beide aanwezig bij de ceremonie. Ook de voorzitter van de Rotary Club van Dar es Salaam, die het werk in het ziekenhuis financieel steunt, en de Minister van Gezondheid van Tanzania waren bij de onthulling aanwezig.

 

.
 

.

Verschillende vrijwilligers uit Israel en Amerika waren mee met de missie en hielpen op verschillende afdelingen. Jack Mayer, directeur van Save a Child's Heart aan de westkust van Amerika reisde af naar Tanzania met vrijwilligers vanuit Los Angeles, Mare Smooke en Suzanna Adler. Zij werden vergezeld door Gary en Carol Winkler, de ouders van de Young Leadership coördinator Lauren Winkler, die helaas bij een ongeluk is overleden.

Ontzettend veel dank aan het medische team: Dr. Lior Sasson, Dr. Akiva Tamir, Dr. Alona Raucher Sternfeld, Dr. Sagi Assa, Dr. Ilan Cohen, Chaya Musari, Olga Gor, Dr. Rijini Nugzar, Nava Gershon, Irina ​Nosal, Marianna Genshaft, Dr. Zehavit Ziev Ner, Lidia Rehany, Dr. Yayu Mekonnen, Svetlana Korn, Anat Mastor, Yigal Sofer, Kateryna Tomkovych, Itzak Meirovich, Tal Sela, Svetlana Katsovich, Larisa Rosenshtein, Dr. Racheli Sion Sarid, Revital Cohen, Olga Erlich, Natalya Manevich en Arsen Arutiunian. Maar ook aan Yoram Shimon Benita, Simon Fisher, Randi Weiss en Nir Katz voor de ondersteuning en coördinatie van deze zeer succesvolle missie!
Image