Image

Yacub

Yacub is twee jaar en woont met zijn familie in een klein dorpje in Afghanistan. Als hij in het Kinderhuis aan komt met zijn vader, is zijn lichaam blauw. Hij kan niet zelf eten en groeit bijna niet. Hij kan ook nog niet zelf rechtop zitten. Hij heeft gelijk een operatie nodig, want door de hartafwijking kan zijn lichaam geen fysieke inspanning verdragen van een kind boven de zes maanden.

Net als bij Niyan kunnen de chirurgen de borstkast van Yacub nog niet definitief dichten, omdat zij de nieuwe situatie van het geopereerde hart goed in de gaten moeten houden. Als er dan iets gebeurt, kunnen de chirurgen gelijk ingrijpen. De vader van Yacub spreekt weinig tot geen Engels, dus het is voor hem erg lastig om Yacub zo te zien liggen. Gelukkig schiet de Afghaanse community te hulp waar ze kunnen en helpen zijn vader waar ze kunnen. Ze zitten zelfs samen met hem aan het bed van Yacub in de IC en vertalen de uitleg van de artsen.

Terug in het Kinderhuis wint Yacub alle harten van de vrijwilligers en kinderen met hun ouders. Hij kan eigenlijk zelf eten en blijkt ontzettend dol op een cheetos te zijn! Zijn vader vindt daar ook zijn plek en speelt gezellig met alle kinderen mee. Ondanks de verschillende talen en culturen wordt iedereen gelukkig een grote familie!