Image

Ebinuf

Ebinuf werd na zijn geboorte helemaal blauw. Niet veel later werd hij gediagnostiseerd met de aangeboren hartafwijking Tetralogie van Fallot.

Eigenlijk had hij vier aangeboren hartafwijkingen in één:
- Een gat in het tussenschot tussen de linker en rechter harthelft,
- De linkerhartkamer heeft een veel te kleine inhoud, vanwege de verdikte spierwand,
- De longslagader is ernstig vernauwd,
- De lichaamsslagader is opzij verschoven, zodat deze boven het gat in het tussenschot zit en dus niet volledig zuurstofrijk bloed het lichaam in pompt.

Als gevolg hiervan groeide Ebinuf niet en werd geregeld blauw, vanwege zuurstof tekort. Ebinuf had een hartoperatie nodig om al deze afwijkingen te verhelpen, maar deze kon niet plaats vinden in zijn woonplaats Addis Abeba. Hij werd daarom naar het Save a Child's Heart Kinderhuis gevlogen. Maar nog geen half uur in het vliegtuig werd Ebinuf helemaal blauw en was zijn hartslag zo laag dat deze niet meer te voelen was. Aan boord van het vliegtuig hebben ze hem moeten reanimeren om hem in leven te houden. Eenmaal geland werd hij gelijk per ambulance naar het Wolfson Medical Center gebracht en onderging gelijk een levensreddende hartoperatie.

Na zijn operatie kon hij rustig herstellen in het Kinderhuis. Daar groeide Ebinuf uit tot een ontzettend lief jongetje met prachtige grote bruine ogen. Hij blies kusjes naar iedereen die voorbij kwam en zette er zelfs zijn eerste stapjes! Aan de hand van zijn moeder of de vrijwilligers in het Kinderhuis liep hij vrolijk door de woonkamer.