Ieder kind gelijke zorg

Het doel van Save a Child's Heart

Save a Child's Heart is een internationale non-profit organisatie die groot durft te dromen. Ons doel is: de zorg voor kinderen met een aangeboren hartaandoening in ontwikkelingsgebieden verbeteren. Er wordt daarom op verschillende gebieden hard gewerkt om dit doel te bereiken.

Kinderen met een hartaandoening die levensreddende zorg nodig hebben, maar dit niet in hun eigen leefomgeving kunnen krijgen, worden in het Wolfson Medical Center behandeld. Deze kinderen worden opgespoord tijdens de medische missies die Save a Child's Heart onderneemt in de ontwikkelingsgebieden. Daar worden niet alleen kinderen behandeld, maar ook worden er trainingen op locatie te geven om medisch personeel op te leiden en worden er nieuwe zorgcentra opgezet.

Een grote nieuwe droom die in vervulling is gegaan, is de bouw van het eigen International Pediatric Cardiac Center waar alle kennis en benodigdheden gecentreerd zijn voor de beste zorg.
 

Wekelijks ontvangt Save a Child's Heart Palestijnse kinderen


Iedere dinsdag komen er kinderen met een hartaandoening uit Palestijnse gebieden naar het Wolfson Medical Center voor een hartonderzoek en eventuele behandelingen in de vorm van een hartoperatie of hartkatheterisatie. Deze kinderen worden doorgestuurd door cardiologen uit Gaza of West Bank.

De organisatie "Shevet Achim" uit Jerusalem helpt met de logistiek en transport om de kinderen veilig uit Palestijnse gebieden in het Wolfson Medical Center in Israël aan te laten komen, zodat zij niet de dupe worden van conflicten.

Sinds 1995 zijn er al meer dan 5000 kinderen uit Palestina aangekomen om onderzocht te worden. Voor Save a Child's Heart is dit het ultieme bewijs dat levensreddende zorg voor alle kinderen bereikbaar moet zijn, ongeacht religie, nationaliteit of financiële status.
 

De artsen in opleiding bij Save a Child's Heart

Tijdens de medische missies geeft het team van Save a Child's Heart trainingen aan het lokale personeel. Maar er komt ook medisch personeel vanuit de ontwikkelingsgebieden naar het Wolfson Medical Center om na hun studie een specialisatie of een aanvullende training te volgen. Dit kan variëren van drie maanden tot vijf jaar.

Lees hier verhalen over de artsen in opleiding

Het International Pediatric Cardiac Center

Save a Child's Heart haar grote droom en misschien nog wel groter project wordt eindelijk werkelijkheid. Het International Pediatric Cardiac Center zal het eigen kinderziekenhuis worden waar Save a Child's Heart alle kinderen die haar hulp nodig heeft kan behandelen.

Lees meer

Mijlpalen die zijn bereikt door de jaren heen

1995
2000
2005
2010
2015
2020
1995
1995: Save a Child's Heart is opgericht
Save a Child's Heart bestaat vandaag de dag door Dr. Amram Cohen. Lees meer
2001
2001: Dr Ami Cohen overlijdt
Dr Ami Cohen overleed tijdens het beklimmen van de Kilimanjaro. Lees meer
2005
Augustus 2008: het 1000e kind uit Palestina komt aan
Gaida Nofel is het 1000e kind uit Palestinia beholpen door Save a Child's Heart Lees meer
2009
Oktober 2009: De eerste steen van het nieuwe Save a Child's Heart Kinderhuis wordt gelegd
2010
Juni 2010: Save a Child's Heart heeft kinderlevens uit 40 verschillende landen gered!
Save a Child’s Heart behandelt een kind uit El Salvador, het 40e land waar een project gestart wordt wereldwijd om kinderen met een hartaandoening de redden. Lees meer
2015
Juli 2016: Save a Child’s Heart redt haar 4000e kind!
2016
December 2016: De minister president van Swaziland bezoekt Save a Child's Heart
De minister president van Swaziland, Mr. Barnabas Sibusiso, bezoekt het Save a Child's Heart Kinderhuis en het Wolfson Medical Center. Lees meer
2019
Januari 2017: De minister president van Israël bezoekt het Save a Child's Heart Kinderhuis