Robert vertelt: A Heartbeat Away

Eigenlijk had ik best arts willen worden. Kennis en kunde hebben om mensen beter te kunnen maken, leek mij wel een hele bijzondere kunst. Maar ja, ik had er de bagage niet voor.

Verder kijken dan de medische kant
Het dichtste bij dat ik zou kunnen komen, is door te trouwen met een arts. Dat is mij dan wel gelukt. Mijn vrouw is niet alleen een begenadigd kindercardioloog, zij kijkt ook verder dan de medische kant: hoe zal het leven van een patiëntje eruit zien na een ingreep? Is er met alle externe factoren rekening gehouden? Etcetera. Door haar te volgen in haar werk, heb ik nog meer respect gekregen voor artsen, die zoveel energie en passie stoppen in hun vak. En dat is ook zeker het geval bij de artsen van Save a Child’s Heart.

Film: A Heartbeat Away
In de film A Heartbeat Away, die vorige maand voor het eerst in Nederland werd vertoond, worden de artsen van Save a Child’s Heart gevolgd op hun medische missie naar Tanzania. Een prachtige en indrukwekkende documentaire. Als over het lot van kleine Julius moet worden beslist, schiet ik vol. Het mannetje is zo fragiel, maar heeft een innerlijke kracht en geloof, die je weer doet beseffen hoe belangrijk het werk van SACH is.

Ik kan iedereen aanraden deze film te gaan zien. En als je een vertoning wilt organiseren voor je vrienden, clubgenoten, werk, studie, etc… dan helpen we je daar graag mee. A Heartbeat Away zal je beroeren en geeft een prachtig beeld van het werk van onze artsen en onze organisatie!

Bekijk hier de trailer van A Heartbeat Away

Over Robert
Robert Baruch zorgt voor sterke banden met vrijwilligers, donateurs en geïnteresseerden in Nederland, maar bekommert zich ook over het SACH-(zieken)huis in Israël, het land waar hij sinds enkele jaren met zijn gezin woont.

Volg ons op Facebook om op de hoogte te blijven van SACH nieuws en wanneer de documentaire bij jou in de buurt wordt vertoond.
Image