Het nieuwe kinderziekenhuis: fase 1 is van start!

Het was de grote droom van SACH om te beschikken over een eigen kinderziekenhuis. Bij de hartoperaties, die nu plaatsvinden in het Wolfson Medisch Center, komt naast de operaties een hoop voor-en nazorg kijken. Door een eigen kinderziekenhuis zijn alle faciliteiten op één plek en kan optimale zorg worden geleverd aan alle kinderen. Alle donaties van de afgelopen jaren en benefietevenementen die over de hele wereld plaatsvonden, hebben bijgedragen aan het verwezenlijken van grootse plannen die nu nu werkelijkheid worden.

De bouw van het Internationaal Pediatrisch Cardiologisch Centrum (IPCC) is op het moment in volle gang en er wordt hard gewerkt aan fase één van SACH’ grootste project ooit. Er wordt onder andere gebouwd aan het cardiologisch instituut, de operatiekamers en de Pediatrische Intensive Care afdeling, en de familieverblijfskamers.

Als de bouw rond is, zal de tweede fase van het project aanbreken. Deze fase zal bestaan uit de nieuwe ruimtes voorzien van alle benodigde materialen en medische apparatuur. Daarnaast zullen de verdiepingen van het IPCC mooi worden aangekleed zodat de kinderen zich samen met hun familie thuis voelen op de plek waar zij een intensieve en emotionele periode zullen doormaken.

Het lijkt nu nog een bouwput in ontwikkeling, maar het is een bouwput met een missie; een betere toekomst voor nóg meer kinderen met een aangeboren hartaandoening. Op deze plek is straks alles gericht op het redden van kinderlevens van zowel de lokale bevolking als kinderen uit ontwikkelingslanden van over de hele wereld. Er zal nog meer medisch personeel kunnen worden opgeleid door SACH. Hiermee zal SACH’ missie om medische zorg te verlenen aan de meer dan 5,5 miljoen kinderen met een hartaandoening in ontwikkelingslanden hopelijk verwezenlijkt kunnen worden. To be continued…