Bijzonder bezoek! Israëlische Premier Netanyahu bezoekt Save a Childs Heart

Premier Benjamin Netanyahu heeft een verrassingsbezoek gepleegd aan Save a Childs Heart (SACH) tijdens een filmsessie met een internationaal televisie netwerk.

Tijdens zijn bezoek is de premier naar het ‘Lagacy Heritage’ kinderhuis van SACH gegaan. Hier heeft hij kinderen uit Ethiopië, Tanzania, Zanzibar, Roemenie en Irak ontmoet.

De premier nam tijdens zijn bezoek alle aandacht voor de kinderen van SACH. Bijvoorbeeld om een spelletje te spelen met de driejarige Najma uit Zanzibar. Niet alleen de kinderen kregen aandacht van meneer Netanyahu, ook is hij in gesprek gegaan met hun ouders. Zo vertelde een jonge Iraakse moeder hoe zij gevlucht is uit Irakees oorlogsgebied zodat haar kind in Israël een levensreddende operatie kon ondergaan.

Daarnaast heeft premier Netanyahu ook met de medische staf van Wolfson Medisch Centrum gesproken over alle humanitaire activiteiten die in de afgelopen 20 jaar in het ziekenhuis hebben plaatsgevonden.

Tot slot heeft de premier zijn wensen voor de kinderen en zijn steun aan het ziekenhuis uitgesproken.

Premier Netanyahu ontmoet dokter Yayu Mekonnen, die wordt opgeleid in het Wolfson Medisch Centrum in Israël om de eerste kinderhartchirurg voor Ethiopië te worden.

Tijdens de diplomatische conferentie van The Jeruzalem Post sprak Premier Netanyahu over zijn bezoek aan SACH.