Symphony of the Heart in Nederland

Het concert dat levens redt

Op 1 februari 2016 vond The Symphony of the Heart "het concert dat levens redt" plaats in het Concertgebouw in Amsterdam. Het was het tweede concert in een reeks die wereldwijd wordt gegeven. Prachtige optredens van onder andere Ellen ten Damme, Lavinia Meijer en Rosanne Philippens met Carel Kraayenhof waren te zien die avond.

Niet voor niets heeft het concert de naam "het concert dat levens redt" erbij gekregen. Er is namelijk deze avond in Amsterdam een ongelofelijk bedrag van €100,000,- opgehaald! Dit bedrag geeft Save a Child's Heart de mogelijkheid om maar liefst 10 kinderen uit ontwikkelingslanden naar het Wolfson Medical Center te laten komen om daar een levensreddende hartkatheterisatie of hartoperatie te kunnen ondergaan.

De avond werd gepresenteerd door Ikenna Azuike, die een speciale factor aan de avond gaf. Het Ricciotti Ensemble stond onder leiding van Leonard Evers. waren de verbindende factor deze avond. En speciale gast schrijfster Anna Enquist heeft kleine stukken uit haar werk voorgelezen.

Het concert was een overweldigend succes, met grote dank aan Robert Baruch. Samen met de leden van Young Leadership Nederland en 35 vrijwilligers hebben de avond onvergetelijk gemaakt!